Rotterdam,
30
september
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Vastned verwerft premium high street shop in de binnenstad van Brugge

Vastned, het beursgenoteerde Europese winkelvastgoedfonds met focus op venues for premium shopping, breidt de Belgische high street shop portefeuille uit met de aankoop van een monumentaal pand aan de Steenstraat 38 in Brugge (België) voor € 11,5 miljoen. De high street shop werd verworven tegen een marktconform rendement. 

Taco de Groot, CEO Vastned
Met dit pand heeft het Belgische team onder leiding van Jean Paul Sols een high street shop op één van de beste locaties van Brugge weten te verwerven. Brugge is een eeuwenoude stad en de historische binnenstad is opgenomen op de UNESCO werelderfgoedlijst, waardoor het jaarlijks vele nationale en internationale toeristen trekt. De Steenstraat in het hart van Brugge biedt een unieke winkelomgeving en is daardoor zeer geliefd bij retailers. Deze high street shop past dan ook perfect in de high street shop portefeuille die wij nastreven.
Taco de Groot, CEO Vastned

Na de verbouwing zal Massimo Dutti haar deuren openen in deze high street shop in de historische binnenstad van Brugge. De winkel bevindt zich op het allerbeste gedeelte van de Steenstraat en heeft een unieke gevelbreedte van 17 meter. De winkeloppervlakte is verdeeld over drie verdiepingen; de kelder bedraagt 215 m², de begane grond 242 m² en de eerste verdieping 240 m². Op de tweede verdieping is er nog eens 244 m² beschikbaar, dat zal worden gebruikt voor opslag en sociale ruimte. Door de aantrekkelijke locatie verwachten wij in de toekomst huurgroei te realiseren. Vastned is in Brugge o.a. reeds eigenaar van het meer dan 2.000 m² metende pand aan de Steenstraat 80, dat verhuurd is aan H&M. De transactie is gefinancierd uit de bestaande kredietlijnen.

Massimo Dutti behoort tot de Spaanse Inditex Group waarvan onder meer ook de merken Zara, Zara Home, Bershka en Uterqüe deel uitmaken. In Antwerpen heeft Massimo Dutti ook gekozen voor een high street shop van Vastned aan één van de populairste winkelstraten, zijnde Meir 99.

Historie van het pand 

Het pand is gebouwd in 1673 in classicistische stijl als ambachtshuis van timmerlieden. Omstreeks 1982 is het pand op de gevels na afgebroken en volledig heropgebouwd en ingericht als bankkantoor. Tot medio 2013 is het gebouw uitgebaat als een KBC bankkantoor. Momenteel wordt het pand ingericht als winkelpand voor Massimo Dutti met respect voor de rijke architectuur van de voorgevel. De inrichting van de winkel door Massimo Dutti zal de uitstraling en het karakter van het pand verder versterken.

Vastned is een beursgenoteerd Europees winkelvastgoedfonds met focus op 'venues for premium shopping'. Vastned belegt in geselecteerde geografische markten in Europa en Turkije, met een duidelijke focus op het beste winkelvastgoed in de populairste winkelstraten in grotere steden (“high streets”). Vastned bezit daarnaast aantrekkelijke winkelcentra en retail warehouses. Huurders van Vastned zijn sterke, toonaangevende internationale en nationale retailmerken. De vastgoedportefeuille heeft een omvang van ongeveer € 1,8 miljard.