Amsterdam,
04
juni
2018
|
08:00
Europe/Amsterdam

Vrijwillig en voorwaardelijk overnamebod op Vastned Retail Belgium NV: aanvaardingspercentage van 90% niet bereikt

  • Aanvaardingspercentage van 90% van de free float niet bereikt
  • Overnamebod gaat niet door: aandeelhouders van Vastned Retail Belgium NV houden hun aandelen, welke genoteerd blijven op Euronext Brussels
  • Vastned handhaaft verwachting direct resultaat 2018

Overnamebod gaat niet door

Vastned Retail N.V. (Euronext Amsterdam: VASTN) (“Vastned”) kondigt vandaag het resultaat van het vrijwillig en voorwaardelijk openbaar overnamebod op de aandelen van Vastned Retail Belgium NV (Euronext Brussels: VASTB) (“Vastned Retail Belgium”) aan dat op 12 april 2018 werd uitgebracht.

Gedurende de aanvaardingsperiode van vier weken, die liep van 2 mei tot en met 1 juni 2018, werden 1,2 miljoen aandelen ingebracht in het overnamebod, oftewel 70% van de free float. Helaas zijn onvoldoende aandelen aangeboden en is het minimale aanvaardingspercentage van 90% niet gehaald. Gezien het overnamebod van Vastned op Vastned Retail Belgium slechts één aanvaardingsperiode kende, zonder dat een vrijwillige heropening van het bod mogelijk was, betekent dit dat het overnamebod niet doorgaat en alle aandeelhouders, ook de aandeelhouders die hun aandelen in het bod hebben ingebracht, hun aandelen houden.

Vastned Retail Belgium blijft genoteerd op Brusselse beurs

Met de verwerving van alle uitstaande aandelen in Vastned Retail Belgium wilde Vastned overgaan tot de omvorming van het statuut van Vastned Retail Belgium van een openbare gereglementeerde vastgoedvennootschap (OGVV) naar dat van een gespecialiseerd vastgoedbeleggingsfonds (FIIS). Het feit dat de minimale aanvaardingsdrempel niet gehaald werd, betekent dat de omvorming van OGVV naar FIIS niet doorgaat en dat de notering van Vastned Retail Belgium op Euronext Brussels behouden blijft.

Taco de Groot, CEO of Vastned Retail N.V.
Wij hebben tezamen met Vastned Retail Belgium onze uiterste best gedaan om het bod te laten slagen maar helaas zijn onvoldoende aandelen in het bod ingebracht en gaat de transactie niet door. Wij, en met ons een ruime meerderheid van de aandeelhouders van Vastned Retail Belgium, zijn van mening dat de biedprijs fair was, hetgeen ook is bevestigd door het verslag van de onafhankelijk expert Degroof Petercam Corporate Finance. We willen Vastned Retail Belgium en alle adviseurs bedanken voor de goede samenwerking tijdens dit proces. Vastned Retail Belgium blijft een belangrijke dochtervennootschap van Vastned en we kijken uit naar een constructieve voorzetting van onze samenwerking in de toekomst.
Taco de Groot, CEO of Vastned Retail N.V.

Vastned handhaaft verwachting direct resultaat 2018

Het overnamebod op Vastned Retail Belgium gaat niet door, waardoor de geplande voordelen en kostenbesparingen niet gerealiseerd zullen worden. De gemaakte transactiekosten zullen een drukkend effect hebben op het resultaat van Vastned in 2018. Wij verwachten dat het direct resultaat voor 2018 zal uitkomen binnen de range van € 2,10 - € 2,20 per aandeel.

Verdere informatie:

Vastned Retail N.V.
Ronald Beemsterboer
Investor Relations Manager
ronald.beemsterboer@vastned.com
Tel: +31 6 1099 1240

Over Vastned Retail N.V.

Vastned Retail N.V. is een beursgenoteerd Europees winkelvastgoedfonds met focus op venues for premium shopping. Vastned Retail N.V. belegt in geselecteerde steden in Europa, met een duidelijke focus op het beste winkelvastgoed in de populairste winkelstraten in grotere steden. Huurders van Vastned Retail N.V. zijn sterke en toonaangevende internationale en landelijke retail merken. De vastgoedportefeuille heeft een omvang van ongeveer € 1,5 miljard per 31 maart 2018.

Disclaimer

Dit persbericht wordt ook in het Engels en in het Frans gepubliceerd. Mochten er hierdoor onduidelijkheden optreden, dan is de Nederlandse versie doorslaggevend.

Dit persbericht is geen aanbod om effecten te kopen of te verkopen of een verzoek tot een aanbod om effecten te kopen of te verkopen.

Dit persbericht is hoe dan ook geen aanbod om effecten te kopen of te verkopen of een verzoek tot een aanbod om effecten te kopen of te verkopen (i) in enig rechtsgebied waar een dergelijk aanbod of verzoek niet toegelaten is of (ii) aan enig persoon aan wie het onwettig is een dergelijk aanbod of verzoek te doen. Het is de verantwoordelijkheid van elke persoon die dit persbericht in bezit heeft om informatie over het bestaan van dergelijke beperkingen in te winnen en om zich ervan te verzekeren deze, waar toepasselijk, te respecteren.

In geen enkel rechtsgebied buiten België zijn of zullen er stappen worden gezet om een openbaar bod mogelijk te maken. Noch dit persbericht, noch het prospectus en aanvaardingsformulier, noch enige reclame of enige andere informatie mag openbaar worden verspreid in een rechtsgebied buiten België waar enige registratie-, kwalificatie- of andere verplichtingen bestaan of zouden bestaan met betrekking tot een aanbod tot aankoop of verkoop van effecten. In het bijzonder mogen noch dit persbericht, noch het prospectus en aanvaardingsformulier, noch enige andere reclame of informatie, openbaar worden verspreid in de Verenigde Staten van Amerika, Canada, Australië, het Verenigd Koninkrijk of Japan. Elke niet-naleving van deze beperkingen kan een overtreding inhouden van de financiële wetgeving of regelgeving van de Verenigde Staten van Amerika of van andere rechtsgebieden, zoals Canada, Australië, het Verenigd Koninkrijk of Japan. Vastned Retail N.V. en Vastned Retail Belgium wijzen uitdrukkelijk elke aansprakelijkheid af voor enige overtreding van deze beperkingen door om het even welke persoon.