Rotterdam,
07
januari
2016
|
07:30
Europe/Amsterdam

Vastned verkoopt in Nederland niet-strategisch vastgoed voor €15,2 miljoen

Vastned, de beursgenoteerde Europese vastgoedonderneming met focus op venues for premium shopping, heeft de kwaliteit van de portefeuille verder verbeterd door in Nederland verschillende niet-strategische assets te verkopen.

In totaal verkocht Vastned eind 2015 een groot aantal winkelunits, appartementen en kantoorruimtes in Capelle a/d IJssel, Houten, Middelburg en Rotterdam. In totaal verkocht Vastned de assets voor circa € 15,2 miljoen, gemiddeld fractioneel boven boekwaarde.

In Capelle a/d IJssel verkocht Vastned een retail warehouse bestaande uit drie grootschalige retailunits met een totale winkeloppervlakte van ruim 13.000 vierkante meter. Het retail warehouse maakt deel uit van Woonboulevard Capelle XL en de retailunits zijn verhuurd aan Baby Dump, Seats & Sofas en Woonstore Rotterdam. De koper was een internationale asset manager.

In Houten verkocht Vastned twee kantoorpanden van in totaal 2.400 vierkante meter aan een lokale woningcorporatie die hier onder andere zorgappartementen wil gaan creëren. Verder werd een winkelpand in Middelburg verkocht aan een particuliere belegger.

In Rotterdam verkocht Vastned vier horecapanden op het secundaire deel van de Lijnbaan en 15 winkelunits, voornamelijk verhuurd aan lokale huurders, en 24 bovengelegen appartementen aan de Zwart Janstraat. De koper was een lokale particuliere belegger.

Deze desinvesteringen dragen bij aan het verder verbeteren van de kwaliteit van de portefeuille en daarmee het behalen van stabielere en voorspelbaardere resultaten. Als gevolg van deze desinvesteringen komen financiële middelen beschikbaar om de portefeuille van premium city high street shops verder uit te breiden.

Taco de Groot, CEO Vastned
De tweedeling die wij zien in het retaillandschap is één van de redenen waarom wij ons richten op uitbreiding in de beste winkelstraten van grote Europese steden en wij deze assets hebben verkocht. Om op lange termijn een succes te maken van deze, voor ons niet-strategische assets, waren investeringen nodig die wij niet bereid waren te doen. Onze specifieke focus ligt heel nadrukkelijk op premium city high street shops; dat zijn de locaties waar wij willen groeien en in willen investeren, omdat dit de locaties zijn waar de consument het liefst winkelt en waar huurwaardes solide zijn.
Taco de Groot, CEO Vastned

Over Vastned

Vastned is een Europese beursgenoteerde (Euronext Amsterdam) winkelvastgoedonderneming met focus op 'venues for premium shopping'. Vastned investeert in geselecteerde steden in Europa en Istanbul, met een duidelijke focus op het beste winkelvastgoed in de populairste winkelstraten in grotere steden (“high streets”). Huurders van Vastned zijn sterke en toonaangevende internationale en nationale retailmerken. De vastgoedportefeuille heeft een omvang van ongeveer € 1,7 miljard.