Rotterdam,
10
oktober
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Vastned realiseert verdere spreiding in leningenportefeuille

Vastned, het beursgenoteerde Europese winkelvastgoedfonds met focus op ‘venues for premium shopping’, heeft een nieuwe vijfjarige lening van € 40 miljoen afgesloten bij de Belgische kredietverstrekker Belfius. Daarnaast werd de bestaande kortlopende kasgeldfaciliteit vernieuwd voor een bedrag van € 35 miljoen.

De totaal beschikbare kredietfaciliteiten bij Belfius zijn, inclusief de financiering op het niveau van Vastned Retail Belgium, hiermee toegenomen tot bijna € 90 miljoen. 

Tom de Witte, CFO Vastned
“Onderdeel van ons conservatieve financieringsbeleid is om de spreiding onder bancaire kredietverstrekkers te vergroten en om de looptijd van de portefeuille langlopende leningen te verlengen. Deze transactie met Belfius, die wij tegen marktconforme tarieven konden afsluiten, past volledig in deze strategie. Wij zijn verheugd dat we met deze transactie de goede relatie met Belfius verder hebben kunnen intensiveren.
Tom de Witte, CFO Vastned

Vastned is een beursgenoteerd Europees winkelvastgoedfonds met focus op 'venues for premium shopping'. Vastned belegt in geselecteerde geografische markten in Europa en Turkije, met een duidelijke focus op het beste winkelvastgoed in de populairste winkelstraten in grotere steden (“high streets”). Vastned bezit daarnaast aantrekkelijke winkelcentra en retail warehouses. Huurders van Vastned zijn sterke, toonaangevende internationale  en nationale retailmerken. De vastgoedportefeuille heeft een omvang van ongeveer € 1,8 miljard.