Rotterdam,
02
augustus
2016
|
07:30
Europe/Amsterdam

Vastned Halfjaarverslag 2016

Resultaten Vastned in lijn met verwachting

Hoofdpunten H1 2016:
- Vastned trekt onderscheidende, sterke retailers aan voor verschillende premium city high street shops
- Het aandeel premium city high street shops steeg naar 70% eind juni 2016
- Bezettingsgraad premium city high street shops blijft hoog op 99,2%
- Like-for-like brutohuurgroei premium city high street shops 1,9%
- Financieringspositie verder geoptimaliseerd door verhoging en verlenging van de gesyndiceerde kredietfaciliteit
- Direct resultaat H1 2016 € 1,21 per aandeel in lijn met verwachting 
- Verwacht dirct resultaat 2016 gehandhaafd op € 2,30 - € 2,40 per aandeel
- Verwacht dividendvoorstel 2016 van € 2,05 per aandeel gelijk aan dividend 2015

 

2 augustus 2016 – Vastned de beursgenoteerde Europese winkelvastgoedonderneming met focus op 'venues for premium shopping', handhaaft het verwacht direct resultaat voor 2016 van €2,30 - €2,40 per aandeel. Ook verwacht het over 2016 hetzelfde dividend te kunnen voorstellen als over 2015 van €2,05 per aandeel.

 

Taco de Groot, CEO Vastned
Ook het afgelopen halfjaar zijn wij er weer in geslaagd onderscheidende nieuwe en bestaande retailers aan te trekken, zoals Love Stories, Repeat Cashmere, Birkenstock en Starbucks. Dit bevestigt de aantrekkingskracht van onze premium city high street shops, die onverminderd stabiele resultaten tonen met een bezettingsgraad van 99,2%, een waardestijging van 1,0% en een like-for-like brutohuurgroei van 1,9%. Onze focus is en blijft gericht op het verder uitbreiden van deze portefeuille, waarbij wij kritisch blijven: acquisities dienen duidelijke upside te bieden. Een goed voorbeeld is de acquisitie van de twee naast elkaar gelegen high street shops in Le Marais, Parijs, die wij vorig jaar september hebben gedaan. Adidas Original en Suite.341 waren destijds de huurders. Recentelijk hebben wij met Adidas Original een nieuw huurcontract afgesloten voor beide units, waardoor wij binnen een jaar een huurstijging van 55% hebben gerealiseerd. De twee high street shops worden samengevoegd en Adidas Original zal hier haar flagshipstore van Le Marais openen. Een perfect voorbeeld van
mogelijkheden zien en benutten, en waarde toevoegen.

Daarnaast blijft het desinvesteren van niet-strategisch vastgoed, vooral in Nederland, een belangrijk
onderdeel van onze strategie.

Verder houden wij vast aan onze verwachting voor het direct resultaat over 2016 van €2,30-€2,40 per aandeel en verwachten wij over 2016 hetzelfde dividend als over 2015 voor te kunnen stellen, van € 2,05 per aandeel.
Taco de Groot, CEO Vastned

Over Vastned

Vastned is een Europese beursgenoteerde (Euronext Amsterdam) winkelvastgoedonderneming met focus op 'venues for premium shopping'. Vastned investeert in geselecteerde steden in Europa en Istanbul, met een duidelijke focus op het beste winkelvastgoed in de populairste winkelstraten in grotere steden. Huurders van Vastned zijn sterke en toonaangevende internationale en nationale retailmerken. De vastgoedportefeuille heeft een omvang van ongeveer € 1,7 miljard.