Rotterdam,
05
september
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Vastned creeert win/win in situatie met Schaap en Citroen en Vastned is bekroond met de ‘Gold Medal Award’ van EPRA

Vastned, het beursgenoteerde Europese winkelvastgoedfonds met focus op venues for premium shopping, heeft een tienjarig huurcontract gesloten met het 125 jaar oude juweliershuis Schaap & Citroen voor haar onlangs verworven high street shop aan P.C. Hooftstraat 49-51 in Amsterdam.

In het dubbele winkelpand zal Schaap & Citroen, die reeds een winkel heeft aan de P.C. Hooftstraat (nummer 40) en het museumplein (TRAVEL), een vestiging openen, volledig in de nieuwe stijl van het juweliershuis. De grote oppervlakte van het dubbele winkelpand stelt juweliershuis Schaap & Citroen in staat een ruime collectie van exclusieve horloges, sieraden en accessoires aan te bieden. De multibrand flagship zal door Schaap & Citroen volledig worden verbouwd en in het voorjaar van 2014 zal het haar deuren openen voor het publiek.

 

Schaap & Citroen is een toonaangevende juwelier in Nederland met negen vestigingen en voert top merken als Patek Philippe, Jaeger-LeCoultre en Rolex. 

Taco de Groot, CEO Vastned
Naast de locatie speelt de mogelijkheid tot waardecreatie een belangrijke rol bij onze acquisitiestrategie. Dankzij goede relaties met toonaangevende retailers hebben wij snel en op het juiste moment kunnen schakelen en kort na acquisitie dit in Nederland toonaangevende juweliershuis kunnen aantrekken. Schaap & Citroen was op zoek naar een grote winkelunit in het beste deel van de luxueuze P.C. Hooftstraat en wij hebben het voorrecht hen te kunnen helpen met hun groeistrategie die compleet gericht is op kwaliteit, kwaliteit en nog eens kwaliteit. Voor onze aandeelhouders hebben wij op korte termijn meerwaarde kunnen creëren doordat een huurstijging van 40% is gerealiseerd. Kortom, een win/win pure sang tussen Vastned en familiebedrijf Schaap en Citroen!
Taco de Groot, CEO Vastned

Jaarverslag 2012 van Vastned bekroond met ‘gold medal award’

Tijdens de EPRA conferentie in Parijs is vandaag bekend gemaakt dat Vastned een “gold medal award” is toegekend door de European Public Real Estate Association (EPRA) voor haar jaarverslag over 2012. Deze “award” wordt uitgereikt aan de ondernemingen die het best invulling hebben gegeven aan de Best Practice Recommendations (BPR) van EPRA die ten doel hebben de transparantie en consistentie van de financiële rapportage te verhogen.

Vastned is een beursgenoteerd Europees winkelvastgoedfonds met focus op 'venues for premium shopping'. Vastned belegt in geselecteerde geografische markten in Europa en Turkije, met een duidelijke focus op het beste winkelvastgoed in de populairste winkelstraten in grotere steden (“high streets”). Vastned bezit daarnaast aantrekkelijke winkelcentra en retail warehouses. Huurders van Vastned zijn sterke, toonaangevende internationale  en nationale retailmerken. De vastgoedportefeuille heeft een omvang van ongeveer € 1,8 miljard.