Amsterdam,
20
december
2016
|
07:40
Europe/Amsterdam

Vastned acquireert in Parijs en Madrid en desinvesteert volledige Portugese portefeuille

Vastned, de beursgenoteerde Europese vastgoedonderneming met focus op venues for premium shopping, heeft haar vierde premium city high street shop in Le Marais in Parijs op rue Vieille-du-Temple 26 verworven en kocht twee premium city high street shops op calle José Ortega y Gasset 15 en calle de Fuencarral 37 in Madrid voor in totaal € 34 miljoen. Verder werd de totale Portugese portefeuille voor € 11 miljoen gedesinvesteerd.

Rue Vieille-du-Temple 26 in Parijs
Vastned heeft in het afgelopen jaar vier premium city high street shops in Le Marais weten te verwerven. Deze meest recente acquisitie op rue Vieille-du-Temple 26 betreft een hoekpand met een oppervlakte van ongeveer 200 vierkante meter, dat verhuurd is aan de bekende internationale fashionretailer UGG. Andere retailers in de nabije omgeving zijn onder andere Karl Lagerfeld, Rituals Cosmetics, Lush, Lacoste en Wolford. Vastned verwierf deze premium city high street shop voor € 7,6 miljoen (inclusief acquisitiekosten) van een Franse family office en werd bij deze transactie geadviseerd door Maître Adeline Moisy Namand.

Samen met rue des Rosiers, rue des Archives en rue des Francs-Bourgeois is rue Vieille-du-Temple één van de vier prominente winkelstraten van Le Marais. Vastned heeft op rue des Archives 21 een premium city high street shop, die verhuurd is aan Sandro en twee naast elkaar gelegen high street shops op rue des Rosiers 3. Onlangs heeft Vastned deze twee high street shops samengevoegd en heeft Adidas Originals hier één van haar vijf Europese flagshipstores.

De portefeuille in Parijs bestaat nu uit tien high street shops met een waarde van circa € 173 miljoen.

Calle José Ortega y Gasset 15 in Madrid
Ook in Madrid heeft Vastned haar premiumcityvastgoed weten uit te breiden met de acquisitie van de premium city high street shop gelegen op calle José Ortega y Gasset 15. Vastned verwierf deze premium city high street shop met een oppervlakte van ongeveer 400 vierkante meter voor € 16,8 miljoen (inclusief acquisitiekosten) van een particuliere investeerder. De luxeschoenenretailer Jimmy Choo is huurder van dit aansprekende hoekpand.

Calle José Ortega y Gasset is een luxueuze winkelstraat met naast Jimmy Choo retailers als Dior, Cartier, Bvlgari, Hermès en Tiffany. Het vormt samen met calle Serrano, waar Vastned ook een premium city high street shop bezit, die verhuurd is aan Salvatore Ferragamo, het op luxueuze retail gerichte winkelgebied van Madrid. Vastned werd bij deze transactie begeleid voor JLL, Rubio Laporta Abogados en Óptima Global Services.

Calle de Fuencarral 37 in Madrid
Calle de Fuencarral is één van de meest trendy winkelstraten in Madrid met zowel mass-market als high-end retailers. Vastned bezit reeds twee andere high street shops op nummer 23 en 25 met Pepe Jeans en Birkenstock als huurders.

Calle de Fuencarral 37 is verhuurd aan de Spaanse sportretailer Décimas en heeft een oppervlakte van ruim 600 vierkante meter met een brede façade op zowel de begane grond als de eerste verdieping. Verder is dit deel van de straat volop in beweging en weet het steeds meer bekende retailers aan te trekken zoals Rituals Cosmetics, G-Star Women, Kiehl’s en KIKO Milano, maar ook Maje en Sandro. Vastned kocht deze premium city high street shop voor € 10,0 miljoen (inclusief acquisitiekosten) van Fincorp. ARetail, Rubio Laporta Abogados en Óptima Global Services begeleidden Vastned bij deze transactie.

De portefeuille in Madrid bestaat nu uit zes high street shops met een waarde van circa € 75 miljoen.

Desinvestering totale Portugese portefeuille
Naast de bovenstaande acquisities heeft Vastned haar volledige portefeuille in Portugal verkocht voor een totaalbedrag van € 11,3 miljoen aan de internationaal actieve en in Portugal snel groeiende vastgoedbelegger ProWinko. De Portugese portefeuille bestaat uit negen high street shops gelegen in Lissabon, Porto, Barcelos en Braga, die voornamelijk zijn verhuurd aan Multiopticas, onderdeel van Grandvision.

De Portugese portefeuille werd door middel van een aandelentransactie verkocht. Per saldo werd de Portugese vennootschap fractioneel onder de intrinsieke waarde per eind juni 2016 verkocht. Bij deze transactie werd Vastned geadviseerd door Marques Bom en Óptima Global Services en ProWinko door Cushman & Wakefield en Garrigues.

Taco de Groot, CEO Vastned
Het afgelopen jaar hebben we onze clusters in Europese premium cities met meer dan € 75 miljoen uitgebreid. Deze acquisities in Le Marais, Parijs en in de twee populaire winkelstraten van Madrid, sluiten perfect aan bij ons premiumcity-highstreetshopprofiel. Door eerdere acquisities worden wij ook steeds zichtbaarder in de markt, waardoor weer meer kansen worden gecreëerd. Ook de desinvestering van de gehele Portugese portefeuille sluit aan bij ons doel om het aandeel premium city high street shops te vergroten om zo de kwaliteit van de vastgoedportefeuille te versterken. De verkoopopbrengst van deze desinvestering zullen wij gebruiken om verdere groei in de premium cities te realiseren.
Taco de Groot, CEO Vastned

Over Vastned

Vastned is een Europese beursgenoteerde (Euronext Amsterdam) winkelvastgoedonderneming met focus op 'venues for premium shopping'. Vastned investeert in geselecteerde steden in Europa en Istanbul, met een duidelijke focus op het beste winkelvastgoed in de populairste winkelstraten in grotere steden. Huurders van Vastned zijn sterke en toonaangevende internationale en nationale retailmerken. De vastgoedportefeuille heeft een omvang van ongeveer € 1,6 miljard.