Amsterdam,
20
april
2018
|
08:00
Europe/Amsterdam

Vastned aandeelhouders keuren alle besluiten goed

Amsterdam, 20 april 2018 – De aandeelhouders van Vastned, de beursgenoteerde Europese vastgoedonderneming met focus op ‘venues for premium shopping’, hebben tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (‘AvA’) van 19 april 2018 alle besluiten die ter stemming zijn gebracht goedgekeurd.

De besluiten die zijn genomen tijdens de AvA zijn:
- Vaststellen van de jaarrekening over het boekjaar 2017;
- Vaststellen van het dividend over het boekjaar 2017 op € 2,05 per aandeel in contanten;
- Verlening van decharge aan de leden van de Raad van Commissarissen en de Directie over het boekjaar 2017;
- Herbenoeming van Reinier Walta als CFO van Vastned voor een periode van vier jaar;
- Wijziging van het beloningsbeleid voor de leden van de Directie;
- Machtiging van de Directie voor het uitgeven van aandelen, het verlenen van rechten tot het verkrijgen van aandelen en het beperken of uitsluiten van voorkeursrechten; en
- Machtiging van de Directie voor het inkopen van eigen aandelen.

Het voorstel tot wijziging van de statuten (agendapunt 11) is niet ter stemming gebracht om de huidige drempel voor het agenderingsrecht van aandeelhouders te handhaven, op aanbeveling van Eumedion en ISS.

Aangezien op 21 augustus 2017 een interim-dividend is uitgekeerd van € 0,64 per aandeel, bedraagt het slotdividend 2017 € 1,41 per aandeel. Op 23 april 2018 noteert het aandeel Vastned ex dividend en op 8 mei 2018 wordt het slotdividend betaalbaar gesteld.

De stemuitslagen van de AvA worden binnen 15 dagen opgenomen op de website.

Over Vastned

Vastned is een Europese beursgenoteerde winkelvastgoedonderneming (Euronext Amsterdam: VASTN) met focus op 'venues for premium shopping'. Vastned investeert in geselecteerde steden in Europa met een duidelijke focus op het beste winkelvastgoed in de populairste winkelstraten in grotere steden. Huurders van Vastned zijn sterke en toonaangevende internationale en nationale retailmerken. De vastgoedportefeuille heeft een omvang van ongeveer € 1,6 miljard.