Amsterdam,
10
mei
2017
|
07:00
Europe/Amsterdam

Q12017 Trading update

Vastned realiseert 15% huurstijging bij het afsluiten van huurcontracten voor core city assets

Hoofdpunten
- Vastned realiseert huurstijging van 15,0% op de huurcontracten die het afsloot voor core city assets in Q1 2017
- Bezettingsgraad core city assets stijgt naar 99,4% eind Q1 2017
- Vastned update haar strategie met focus op groei in vijf geselecteerde steden in Europa
- Desinvestering van de Turkse portefeuille afgerond
- Start aandeleninkoopprogramma voor maximaal € 50 miljoen
- Vastned breidt cluster in Le Marais uit met twee acquisities voor in totaal € 19,8 miljoen
- Verwacht direct resultaat 2017 van €2,10 - €2,20 per aandeel bevestigd

 

Taco de Groot, CEO Vastned
2017 ging van start met een aantal aankondigingen zoals ons vertrek uit Turkije, de strategie-update en het aandeleninkoopprogramma. Daarnaast hebben wij in het eerste kwartaal van dit jaar 27 huurcontracten voor  ruim € 2 miljoen afgesloten. Ondanks de nog altijd uitdagende retailmarkt met een duidelijke tweedeling in Nederland hebben wij elf huurcontracten voor Nederlandse mixed retail locations weten af te sluiten, waaronder  retail units in Leeuwarden en Spijkenisse. Ook hebben we nieuwe huurders aangetrokken, waaronder het cosmeticamerk Clarins, dat zijn eerste Franse retailconcept store buiten Parijs zal openen in één van onze core city assets in Bordeaux.

Naast de desinvestering van onze Turkse portefeuille hebben wij stappen gezet in het verder verhogen van de kwaliteit van de portefeuille door de verkoop van twee mixed retail locations in Hengelo en Enschede. Verder hebben wij in het tweede kwartaal onze cluster in Le Marais in Parijs uitgebreid met twee acquisities voor in totaal € 19,8 miljoen, waardoor de portefeuille daar nu uit zes core city assets bestaat met een waarde van ruim € 57 miljoen. De rest van het jaar zullen wij onze strategie stap-voor-stap en pragmatisch voortzetten en bevestigen onze eerder afgegeven verwachting voor het direct resultaat voor 2017 van € 2,10 tot € 2,20 per aandeel.

 
Taco de Groot, CEO Vastned

Over Vastned

Vastned is een Europese beursgenoteerde (Euronext Amsterdam) winkelvastgoedonderneming met focus op 'venues for premium shopping'. Vastned investeert in geselecteerde steden in Europa met een duidelijke focus op het beste winkelvastgoed in de populairste winkelstraten in grotere steden. Huurders van Vastned zijn sterke en toonaangevende internationale en nationale retailmerken. De vastgoedportefeuille heeft een omvang van ongeveer € 1,5 miljard.