Rotterdam,
03
maart
2015
|
07:30
Europe/Amsterdam

Positieve resultaten door verdere uitvoering premiumcity-highstreet strategie

Hoofdpunten 2014:

  • Direct resultaat met € 2,44 per aandeel boven de prognose van € 2,35 per aandeel door eenmalige bate
  • Uitvoering premiumcity-highstreetstrategie zorgt voor stijging van de bezettingsgraad naar 97,6% eind 2014 van 94,0% eind 2013
  • Waardestijging premium city high street shops van 5,1%
  • Waarde totale portefeuille stabiel (+0,3%)
  • Aandeel niet-bancaire leningen met 49% ruimschoots boven de doelstelling van minimaal 25%
  • Voorgesteld dividend 2014 bevestigd op € 2,00 per aandeel
  • Verwacht direct resultaat 2015: € 2,10 - € 2,30 per aandeel

 

Vastned, de beursgenoteerde Europese winkelvastgoedonderneming met focus op ‘venues for premium shopping’, realiseert door de verdere uitvoering van haar premiumcityhighstreetstrategie positieve resultaten en een stijging van de bezettingsgraad naar 97,6% eind 2014. In 2015 ligt de focus op verdere groei van de portefeuille in premium city high street shops in Europa.

 

Taco de Groot, CEO Vastned
De resultaten over 2014 laten zien dat de focus op premium city high street shops zijn vruchten afwerpt. Deze beste winkels in Europa’s meest aantrekkelijke steden met een robuuste bezettingsgraad van ruim 99% realiseerden een waardestijging van 5% en een like-forlikebrutohuurgroei van bijna 3%. Wij zien dat de interesse van retailers in de juiste panden, in de juiste straten en in de juiste steden ongekend groot blijft, zelfs in het huidige lastige retailklimaat. Dit neemt niet weg dat wij met name in Nederland zien dat retailers met winkels op de minder goede locaties het niet makkelijk hebben. Het afgelopen jaar hebben wij voor 103 miljoen aan premium city high street shops gekocht en voor 257 miljoen aan niet-strategisch vastgoed verkocht, waarmee het aandeel premium city high street shops steeg naar 60%. In 2015 ligt onze focus op verdere groei van de portefeuille in premium city high street shops in Europa. Wij voeren onze strategie stap voor stap uit met als doel stabielere en voorspelbaardere resultaten te behalen. Voor 2015 verwachten wij dat het direct resultaat gelijk zal zijn aan de prognose die wij in eerste instantie voor 2014 afgaven en tussen de 2,10 en 2,30 per aandeel zal bedragen.
Taco de Groot, CEO Vastned

Over Vastned

Vastned is een Europese beursgenoteerde winkelvastgoedonderneming met focus op 'venues for premium shopping'. Vastned investeert in geselecteerde steden in Europa en Istanbul, met een duidelijke focus op het beste winkelvastgoed in de populairste winkelstraten in grotere steden (“high streets”). Huurders van Vastned zijn sterke en toonaangevende internationale en nationale retailmerken. De vastgoedportefeuille heeft een omvang van ongeveer € 1,5 miljard.